Mednarodna žirija


Reinhard Krause je globalni urednik fotografije pri Reutersu in vodi več kot 400 zaposlenih in honorarnih fotografov. Reutersu se je pridružil leta 1989 v času nemške povojne združitve. Od leta 2000 do 2004 je bil stacioniran v Jeruzalemu, kjer je pokrival dogajanje v Izraelu, Gazi in na Zahodnem bregu. Njegova fotografija Palestinca pred solzivcem je leta 2000 prejela prvo nagrado World Press Photo v kategoriji splošnih novic. Po dopisništvu na Bližnjem vzhodu je pet let deloval kot vodja fotografije Reutersa na Kitajskem in v Indiji. Sicer je Reinhard Krause študiral oblikovanje fotografije v Dortmundu in pred sodelovanjem z Reutersom delal kot samostojni fotograf.
________________________________________________________________________

Daniel Etter je fotograf, pisec in snemalec, trenutno stacioniran med Barcelono in Düsseldorfom. Je   diplomant   novinarstva z German School of Journalism, magister političnih znanosti in je prejemnik Kathryn Davis štipendije za mir. Njegove fotografije so se pojavile v časopisih The New York Times, TIME Magazine, Newsweek, Stern ter v publikacijah Mednarodnega komiteja Rdečegakriža in organizacije Human Rights Watch. Je prejemnik Pulitzerjeve nagrade, nagrade John FaberAward of the Overseas Press Club of America in častne omembe na dogodku Pictures of The YearInternational. Njegova fotografija s prostestov v Gezi parku v Istanbulu je bila izbrana za najbolšofotografijo leta 2013 po izboru TIME Magazina in The New York Timesa. Njegovo pisanje se pojavlja v številnih velikih nemških publikacijah kot so Brand Eins, Capital, Sueddeutsche Zeitung, FinancialTimes Germany, Zeit, Neon in drugih. Za svoje pisane zgodbe je prejel nagrado Axel Springer in nagrado Hans Buchrucker.

________________________________________________________________________


Aris Messinis  je samonaučeni  fotograf, ki je že po zaključku srednje šole začel honorarno sodelovati z agencijo Associated Press. Leta 2003 se je pridružil Agence France-Presse (AFP) in od leta 2006 deluje kot glavni fotograf AFPjevega oddelka v Atenah. Njegova dela so prejela nagrade Deadline Club of America Awards 2002, Editor & Publisher Photos of the Year Awards 2002, leta 2005 je bil dobitnik prve nagrade na EPPA Fuji Hellas, Prix International du Grand Reportage SportifFrancophone in tretje na NPPA Best of Photo journalism Contest. Leta 2011 je zasedel tretje mesto na Fotoweek DC Awards v kategoriji fotonovinarstva/družbenih dokumentarcev, nagrado AMANA, naslednje leto je na Days Japan prejel posebno priznanje s strani žirije in na Prix Bayeux-Calvadosdes Correspondants de Guerre dobil nagrado za Prix profesionalno fotografijo. Njegova dela so bila objavljena v vseh velikih mednarodnih časopisih kot so The International Herald Tribune, The New York Times, TIME Magazine, Newsweek, Paris Match Magazine, The Guardian in drugih.

________________________________________________________________________


Sophie Batterbury  je trenutno urednica fotografije  pri  spletnem časniku i Newspaper.  Do ukinitve tiskane izdaje The Independenta je delovala kot urednica fotografije vseh Independentovih naslovov. Njena kariera se je pričela v The Independentovi temnici v tednu, ko je padel Berlinski zid. Od takrat je njena pozornost tako ali drugače osredotočena na novice in uredništvo. S ponosom je leta 2015 sprejela najvišjo čast Fellowshipa pri Royal Photographic Society (RPS) pogosto pa sodeluje tudi kot žirantka profesionalnih fotografskih natečajev in tekmovanj. Nazadnje je žirirala na PPAI Awards v Dublinu in predsedovala žiriji na Picture Editors Guild Awards.


Pokrovitelji:

Medijska pokrovitelja:

Delo Sobotna priloga
Partnerja: