Pravila natečaja

Prijavi se lahko vsak fotograf s stalnim prebivališčem v Sloveniji.

Prijavnine ni.

Vse posamezne fotografije so morale biti posnete v letih 2016–2017. Zgodbe/reportaže so morale biti začete/zaključene ali prvič objavljene v letih 2016–2017. Zaželjeno je, da je vsaj polovica fotografij v reportaži posneta v letu 2016.

V vsaki kategoriji lahko kandidat prijavi posamezno fotografijo ali zgodbo/reportažo. Vsaka fotografija je lahko prijavljena samo enkrat. Zgodba/reportaža mora vsebovati najmanj 3 in največ 10 fotografij. Vse fotografije, prijavljene kot del zgodbe/reportaže so v igri za nagrade tudi kot posamezne fotografije.

Žirija lahko premakne dela v drugo kategorijo. Odločitve žirije so dokončne.

V vsaki kategoriji je možno prijaviti več zgodb in več posameznih fotografij. Kvote ni potrebno izkoristiti do konca, pošljite le najboljša dela. Še posebno pri reportažah je pomemben "editing" zgodbe.

Fotografije

 • Prijavijo se lahko objavljene in neobjavljene fotografije.
 • Fotografije se sprejemajo samo v digitalni obliki:
  • Dolžina daljše stranice mora biti vsaj 3000 pixlov,
  • JPEG format posnet v maksimalni kvaliteti,
  • Vse fotografije morajo biti posnete z ICC profilom v sRGB ali Adobe RGB.
 • Fotografije ne smejo biti digitalno manipulirane. Dovoljeni so minimalni popravki (barvna in tonska korekcija, dodging, burning ...), ki ne sme spreminjati vsebine fotografije. Sestavljene in multiple-exposure fotografije niso dovoljene. Popravki naj bodo v okviru možnosti klasične temnice. Končno odločitev o ustreznosti prijavljene fotografije določi žirija.
 • V imenu datoteke ali EXIF/IPTC podatkih ne sme biti imena fotografa ali medijske hiše, saj je odločanje žirije anonimno.
  Izjemno pomembno je, da vsaki fotografiji dodate t.i. CAPTION. To pomeni, da vsaka fotografija nosi podatke kdaj, kje, zakaj je bila fotografija/reportaža posneta, da bo žirija lahko razumela kontekst in bistvo posameznega dela. To lahko storite v Photoshop-u ali v programu, ki ga uporabljate za pregledovanje/editing fotografij.
 • Na natečaj se prijavite preko spletnega obrazca Prijava fotografij
 • Fotografije je mogoče prijaviti le preko naše spletne strani!
 • Avtor ob ustrezni navedbi avtorja fotografije s prijavo dovoljuje organizatorju, da uporabi prijavljena dela v namene promocije natečaja Slovenia Press Photo 2016 (razstava, katalog, vabila, plakati, ostali promocijski material) in za namene sponzorjev/donatorjev festivala, ki bodo zmagovalne fotografije še dodatno nagradili. S sodelovanjem na natečaju avtomatsko sodelujete tudi za nagrade pobud sponzorskih projektov. Avtor zadrži vse pravice nad fotografijami.

Upoštevane bodo prijave, ki bodo oddane do 31. maja 2017 do 23.59.59 preko spletnega obrazca na spletnem mestu Slovenia Press Photo www.sloveniapressphoto.si.


Pokrovitelji:

Medijski pokrovitelj:

Delo Sobotna priloga
Partner: